NEK - Előadások és az afrikai orvosmissziót bemutató est a kongresszus hétfői programjában

Belföld, 2021.09.06

Katekézis, több előadás, szentmise és az afrikai orvosmissziót bemutató est szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hétfői programjában.

Délelőtt a Hungexpón Joao Tempesta bíboros, Rio de Janeiro érseke tart katekézist, majd Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok pápai bizottságának elnöke mutat be szentmisét.

A délutáni fakultáción Böjte Csaba ferences szerzetes, Joseph-Marie Ndi-Okalla, a kameruni Mbalmayo püspöke, Mary Healy amerikai teológus, a pápai biblikus bizottság tagja és Damian Stayne, a Cor et Lumen Christi katolikus karizmatikus közösség alapítója tart előadást.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve délután az ott felállított színpadon katolikus kiadók mutatkoznak be. Ezt néptáncbemutató, zenés irodalmi műsor és népzenei koncert követi.

A Szent István-bazilikában Misszió Afrikában címmel tartanak az afrikai orvosmissziót bemutató estet, amelyen előadást tart Valerian Okeke, a nigériai Onitsha érseke, Izunna Okonkwo, az onitshai Borromeo Szent Károly-kórház igazgatója és Csókay András idegsebész, a nigériai orvosmisszió alapítója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!