NEK - Soltész: összefogásra van szüksége a kereszténységnek

Belföld, 2021.09.07

Összefogásra van szüksége a kereszténységnek, mert különben pusztulás vár sok-sok keresztényre - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Gödöllőn.

Soltész Miklós annak alkalmából, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan Magyarországon tartják évenként esedékes összejövetelüket az európai keleti szertartású katolikus püspökök, arról beszélt, hogy egyházakkal összefogva a magyar kormány megpróbálja megvédeni Magyarországon a keresztény hitet.

Hozzátette, hogy az elmúlt 10 évben 3000 templomot újított fel a kormány a Kárpát-medencében és 150 templomot épített.

"Támogatjuk a házasságot mint alapvető közösséget" - hangsúlyozta az államtitkár a tanácskozás után.

Soltész Miklós elmondta, hogy a kormány intézkedéseinek hatására az abortuszok száma mintegy 40 százalékkal csökkent az elmúlt 10 évben.

Kiemelte, hogy megpróbál a kormány segíteni másokon is, ezért a Hungary Helps Program keretében 30 országban több mint százezer embernek nyújtottak segítséget.

Hozzátette, hogy ha a nagyobb országok is vállalnának hasonló segítségnyújtást, akkor a kelet keresztényeinek nem kellene menekülniük.

"A felelősségünk, hogy a jövőben Európa keresztény lesz, vagy nem lesz" - fogalmazott az államtitkár.

A tanácskozás után I. József melkita görögkatolikus pátriárka vezetésével tartottak a gödöllői görögkatolikus templomban ünnepi vecsernyét, amelyen több mint harminc keleti szertartású katolikus püspök vett részt.

A megbeszélésen és a liturgián jelen volt Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke, Szvjatoszlav Sevcsuk kijevi-halicsi nagyérsek és Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek.

I. József melkita görögkatolikus pátriárka megköszönte az Úrnak minden áldását, különösen azt, hogy itt lehetnek ebben a városban és ebben az országban, "ahol Isten sok barátot adott a jó harcban".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!