Nem osztották ki a teljes keretet a szegedi nyugdíjas szervezeteknek

Belföld, 2021.09.01

Fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezeteknek, illetve a nyugdíjas egyesületeknek juttat támogatást a szegedi önkormányzat. A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerdai ülésén fogadta el az erről szóló előterjesztést.

Szegedi városháza
Összesen 8 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre a fogyatékkal élőket segítő szervezetek számára, és a benyújtott 37 pályázó mindegyike részesült valamilyen támogatásban. Igaz, a benyújtott igények összértéke ennek a kétszerese volt, de így is 200 és 300 ezer forint közötti támogatás jutott átlagosan minden pályázatra. A bizottság elfogadta a benyújtott javaslatot, így a javasolt felosztáson nem változtattak.

Módosítottak viszont az idősügyi keret felosztásán, amit egy munkacsoport javaslata szerint nyújtottak be a bizottsághoz. A felhívásra 54 pályázat érkezett be, és az igények alig haladták meg a rendelkezésre álló 20 millió forintot. A munkacsoport viszont valamivel több, mint 2,5 millió forintot tartalékba helyezett, mert várhatók még újabb igények, és néhány szervezet adminisztratív okok miatt most nem pályázhatott.

Idősebb Boros Gyula, a nyugdíjas szervezeteket összefogó Senior Center vezetője a bizottsági ülésen elmondta, hogy fontos lenne ezt a pénzt tartalékban hagyni, mert a hátralévő hónapokban erre szükség lehet. Példaként említette a Postás Country Nagymamák esetét, akik megnyerték műfajukban az országos táncbajnokságot, és most újabb fellépések és versenyek várnak rájuk, melyeket jó lenne támogatni.

A bizottság végül mégis kipótolta az eredeti 17 millió 380 ezer forintos támogatást 620 ezer forinttal, de még így is maradt tartalékban kétmillió forint. Egyébként az idén azért áll rendelkezésre egy megemelt összeg, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudták felosztani a keretet. Boros Gyula reménykedik abban, hogy az ősszel nem kell majd bevezetni olyan korlátozó intézkedéseket, melyek miatt meghiúsulnának azok a rendezvények, melyekre a pénzt kapták a nyugdíjas szervezeteket. Az elszámolás határidejét megváltoztatták, ugyanis jövő márciusban kell majd leadni a jelentéseket a támogatott rendezvényekről.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!