Nemzeti konzultáció - Nacsa: mondjunk nemet a külföldi gyógyszergyártóktól való függésre!

Belföld, 2021.07.09

A kormánypártok szerint fontos, hogy "ne legyünk kiszolgáltatva" a külföldi gyártóknak, ezért szükség van a magyar vakcinagyárra - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc a Fidesz és a KDNP álláspontját összegezve felidézte: a baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozta a védekezést, kamuhíreket, kamuvideókat és kamustatisztikákat gyártottak. Odáig is elmentek, hogy a saját politikai érdekeik miatt, a magyar emberek életét kockáztatva a vakcinák ellen keltettek bizonytalanságot, és egyes vakcinákat be is akartak tiltani. A baloldal még a magyar vakcinagyárat is támadta, ők nem a magyarokat, hanem a külföldi gyógyszergyártó lobbit támogatták - jelentette ki.

Hozzátette: az oltás nemzetbiztonsági kérdés, a járvány idején látható is volt, hogy a nemzetközi piacon óriási küzdelem alakult ki a vakcinákért.

A kormánypártok szerint fontos, hogy "ne legyünk kiszolgáltatva" a külföldi gyártóknak, ezért szükség van a magyar vakcinagyárra. A nemzeti konzultáció segítségével a vakcinagyár mellett erős nemzeti egységet hozható létre - hangsúlyozta.

"Töltse ki ön is, mondjon nemet a külföldi gyógyszergyártóktól való függésre" - zárta nyilatkozatát a KDNP-s politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!