Nemzetközi startup ötletversenyt tartanak Szegeden

Belföld, 2019.03.27

Nemzetközi startup ötletversenyt rendeznek Szegeden március 27-29. között Idea Challenge V4+Balkán néven - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A versenyre Magyarország mellett Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, továbbá Bosznia-Hercegovinából, Koszovóból, Macedóniából és Szlovéniából érkeztek résztvevők.

A verseny célja, hogy a kreatív egyetemisták és fiatalok összemérjék innovatív ötleteiket valós üzleti szempontok alapján. A versenyzők előadásokon, workshopokon vesznek részt, majd csapatokban dolgozzák ki projektjeiket, amelyeket a szakmai zsűri és a közönség előtt mutatnak be március 29-én.

A résztvevőket a verseny teljes ideje alatt mentorok segítik.

A közleményben Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta: a sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen a piacképes ötlet, egy megfelelő csapat, a tudás és a kapcsolati tőke. Az Idea Challenge mindezt egy helyen biztosítja a résztvevők számára, hiszen nyolc ország hasonló gondolkodású, innovatív fiataljai számára teszi lehetővé, hogy közös cél mentén dolgozhassanak együtt, és sajátíthassák el a vállalkozásindításhoz szükséges ismereteket - mondta a közlemény szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!