Nézőpont-vezető: a tüntetések az ellenzék láthatósági versenyéről szólnak

Belföld, 2018.12.14

Az elmúlt két nap tüntetései az ellenzék láthatósági versenyéről szólnak - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője pénteken az MTI-nek.

A maroknyi ellenzéki politikus és szimpatizáns által szervezett agresszív tüntetések nem ügyekről szólnak. Az ősz folyamán csak magukkal és szűk csoportok témáival foglalkoztak az ellenzéki pártok, ezért a választók már nem figyeltek rájuk - magyarázta a politikai elemző. Érthető, hogy a parlamenti ülésszak végén ezek a politikai erők meg akarták mutatni az ellenzéki szavazóknak, hogy még egyáltalán létezik ellenzék - fűzte hozzá.

Mivel előreláthatóan a jövő májusi EP-választáson az ellenzéki pártok önálló listával indulnak, és a várhatóan alacsony részvétel miatt a törzsszavazóik jóindulatán múlik bejutásuk, jövőre is hasonlóan látványos, de tartalmatlan és öncélú akciókra lehet számítani tőlük - vélekedett.

Az erőszak alkalmazása, a törvénysértés, a magas népszerűségű rendőrséggel való konfrontálódás azonban veszélyes eszköz, amely nemcsak a kormánypárti és a pártpreferencia nélküli választókat zavarja, de az ellenzék támogatóinak mérsékeltebb részét is elriasztja - fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Intézet vezetője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!