Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját

Belföld, 2020.10.21

A média és a műsorszórás területén kiemelkedő teljesítmények díjazására alapított Goldmark Péter Károly-díjat idén a legendás sportriporter, Novotny Zoltán, valamint a Médiatanács titkárságának főosztályvezetője, Sarlós Péterné kapta - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját A Goldmark Péter Károlyról, a színes televízió feltalálójáról elnevezett életműdíjat Karas Monika, az NMHH elnöke adta át a szervezet budapesti, Ostrom utcai székházában.

A díjazottak egészen eltérő területen dolgoznak a médián belül, ami azonban közös bennük, az a kitartó maximalizmus - mondta méltató beszédében Karas Monika, a díj alapítója.

Az elnök kiemelte, hogy mindkét díjazott munkássága az állandóságot képviseli a folyamatosan változó körülmények közepette. Novotny Zoltán az elmúlt fél évszázad valamennyi nyári olimpiájáról tudósított - és bár ötven év alatt minden megváltozott, az ő jelenléte évről évre garanciát jelentett a magas szakmai színvonalra. Ugyan reflektorfény és publicitás nélkül, de ugyanezt tette Sarlós Péterné is a maga hivatali szakterületén. Az NMHH jogelődjénél, az ORTT-nél kezdte pályáját, és mind a hatóság 2010-es létrejöttekor, mind a Médiatanács tagcseréi közben az ő személye biztos szakmai hátteret jelentett a testület tagjai számára.

Novotny Zoltán, a magyar sportújságírás meghatározó alakja - olvasható a közleményben. 1966 óta dolgozik a Magyar Rádióban, ahol csaknem másfél évtizedig vezette a sportosztályt, 1996 és 2003 között a Petőfi Rádió főszerkesztője is volt. 1968 óta valamennyi, összesen 13 nyári olimpiáról tudósított, huszonhét magyar aranyérem megszületéséről közvetítve. Jelenleg a Sportvilág szerkesztő-műsorvezetője. Tizenhét évig vezette a Magyar Sportújságírók Szövetségét, amelynek jelenleg tiszteletbeli elnöke. Emellett beszédtanárként segíti a fiatalabb generáció fejlődését. Számtalan díj mellett kitüntették a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével, a Magyar Arany Érdemkereszttel, a Közmédia Életműdíjjal, a Kodály-, a Táncsics-, a Szepesi-, a Knézy Jenő-, a Prima-díjjal és kétszer a MOB-médiadíjjal is.

Sarlós Péterné (született Bőcs Mária) 22 éve, 1998-ban csatlakozott az NMHH jogelődjéhez, az akkori ORTT-hez döntéselőkészítő munkatársként. 2010 óta vezeti a Médiatanács titkárságát, főosztályvezető-helyettesként, majd főosztályvezetőként. Kiemelkedő szerepe volt az ORTT 2010-es megszűnésével és az NMHH megszületésével járó átalakulás háttérmunkálataiban. Azóta is kitűnő szaktudással biztosítja a testület, valamint a Médiatudományi Intézet munkájához az adminisztratív és részben szakmai hátteret. 2002-ben "Kiemelkedő szakmai munkáért" elismerést vehetett át, 2008-ban szakmai tanácsadó címet kapott - áll a közleményben.
(MTI)

Galériánk

Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH idei két életműdíját
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!