Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem

Belföld, 2022.11.19

A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

SZTE Rektori Hivatal Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A nyílt nap résztvevői a képzések mellett megismerkedhetnek a különböző ösztöndíj-programokkal, hallgatói szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel és kulturális eseményekkel.

A nyílt napon az Oktatási Hivatal képviselője tájékoztatja a középiskolásokat a felvételi eljárás menetéről, a legfontosabb változásokról. A rendezvényen bemutatkozik az SZTE Junior Akadémia, az egyetemi kollégiumok, a nemzetközi ösztöndíjakat kínáló egységek és a Mathias Corvinus Collegium is.

A határon túli magyar diákok felvételi eljárásáról külön előadást hallgathatnak meg az érintett fiatalok. Tájékoztatóval várja a középiskolásokat több kar, s a központ átriumában, a képzési kiállításon is feltehetik kérdéseiket a továbbtanulás előtt állók. Az egyetemi karok mellett standokon várják a középiskolásokat a többi közt az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Diákhitel Központ munkatársai.

A nyílt nappal párhuzamosan érdekes kari programokkal is készülnek a szervezők. A Gyógyszerésztudományi Karon bárki kipróbálhatja a patikai gyógyszerkészítés fortélyait, sőt, az érdeklődők a gyógynövény- és drogismeret laborgyakorlaton folyó munkába is betekinthetnek. A Természettudományi és Informatikai Kar kémiai intézete jóvoltából a fiatalok közelebbről is megismerkedhetnek a kémia, a vegyészmérnök és a molekuláris bionika mérnök képzésekkel. A diákok vezető kíséretében járhatják be a bölcsészkar híres Ady téri épületét, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar pedig vércsoport- és hematokrit-meghatározással, az ápoló hivatás és képzés bemutatásával, kari sétával, újraélesztés gyakorlással, öregségi szimulátorral és miniórákkal készül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!