Óbudai Egyetem: szeptembertől több mint négyszáz férőhellyel várja a hallgatókat Kandó kollégium

Belföld, 2019.04.30

Több mint négyszáz hallgatónak nyújt szeptembertől modern, európai színvonalú szálláshelyet az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán kollégiuma, a másfél éve tartó rekonstrukciós beruházás műszaki átadása kedden volt a fővárosban.

Az egyetem MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában kiemelte: a Bécsi úton álló, nyolcezer négyzetméteres kollégium rekonstrukciója 3,4 milliárd forintos kormányzati támogatással indulhatott el.

A felsőoktatási intézmény korábbi közlése szerint a 2007-ben bezárt kollégium felújításának első üteme 2017 október végén kezdődött.

A hétemeletes épület rekonstrukciója után a földszinten korszerű kiszolgálóhelyiségeket, a sportolni vágyók számára 100 férőhelyes kerékpártárolót és konditermet alakítottak ki. Az épület első emeletén oktatói szobák és az egyetemi hallgatói önkormányzat irodái kaptak helyet, valamint kialakítottak egy 300-400 hallgatót befogadó közösségi teret továbbá a Neumann János Informatikai Kar számára egy 50 fős oktatási egységet. Öt emeletet foglal el a kollégiumi rész, ahol több mint négyszáz hallgató juthat elhelyezéshez tanulmányai során.

A kollégium hivatalos átadása a 2019/2020-as tanév előtt, augusztusban várható, ekkora megtörténik az épület teljes berendezése és felszerelése, így az őszi félévtől a hallgatók beköltözhetnek a felújított épületbe.

A közlemény alapján Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora ünnepi beszédében kiemelte: az egyetem elkötelezett, mind helyi közösséggel való együttműködés, mind a fenntartható fejlődés irányába. Ennek keretében az egyetem a működési területén illetékes helyi önkormányzatokkal, így az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával is partneri kapcsolatot ápol, és folyamatos az együttműködés az egyetem Társadalmi Tanácsadó Testülete tagjaival, továbbá az akadémiai, az állami, a vállalati, a non-profit partnerekkel, a társadalmi szervezetekkel, valamint az alapítványokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!