OGY - A Mi Hazánk párbeszédet kezdeményez a klímahelyzetről

Belföld, 2019.09.18

A Mi Hazánk Mozgalom a politikai pártok és szakemberek bevonásával párbeszédet kezdeményez az önkormányzati választások után a klímahelyzetről - jelentette ki Fülöp Erik, a párt politikusa, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A független országgyűlési képviselő azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy az ellenzéki pártok által, a klímaváltozás ügyében kezdeményezett parlamenti vitanap elmaradt, mert a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Mi Hazánk elítéli a kormánypárti képviselők és az ellenzék magatartását is. Utóbbiakat azért, mert a napirend előtti felszólalásokat, nem a klímahelyzettel kapcsolatos kérdések felvetésére, hanem napi politikai, az önkormányzati választásokhoz kapcsolódó kampánycélokra használták fel.

Ezzel szemben - folytatta - a Mi Hazánk fontosnak tartja az éghajlatváltozással kapcsolatos problémák kezelését. Ezért kezdeményezik a társadalmi párbeszédet, egy a klímaváltozás hatásait mérséklő koncepció kidolgozása érdekében.

Ne csak politikusok, hanem hiteles szakemberek is vegyenek részt a koncepció kidolgozásában - tette hozzá.

A párbeszéd érdekében a Mi Hazánk levélben fordul a parlamenti frakciók vezetőihez - mondta Fülöp Erik.

A politikus kérdésre válaszolva megdöbbentőnek nevezte, hogy a Momentum elnöke extrapénzt fizettetne azokkal az országokkal, amelyek nem fogadják el a migránskvótát. A Mi Hazánk Mozgalom elutasít mindenfajta migrációt - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!