OGY - Az innovációs miniszter kap jogosítványokat a Corvinus alapítványával kapcsolatban

Belföld, 2019.03.14

A tudománypolitika koordinációjáért felelős minisztert, vagyis az innovációs és technológiai tárca vezetőjét jelöli ki az állam nevében a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány alapításának felelőseként egy módosítás.

A tárcavezető az alapítványhoz kerülő állami vagyonelemek esetében a tulajdonosi jogok gyakorlására is jogosítványt kapna - tartalmazza az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége által csütörtökön elfogadott módosítás, amely a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról szóló törvényjavaslathoz érkezett.

A törvényjavaslat szerint a kormány az alapítvány rendelkezésére bocsátja a Mol és a Richter 10-10 százaléknyi részvénycsomagját, és ezek hozamából támogatja az egyetemet. A mostani változtatás pontosítja azt is, hogy az alapítvány ezeket a vagyonelemeket bizalmi vagyonkezelésbe kapja.

Továbbra is be kell számítani az álláskeresési járadék folyósításának időtartamába az Egyesült Királyságban eltöltött jogszerző időszakot - egy erről szóló módosítást is elfogadott a testület a rendezetlen Brexit esetéről szóló törvényjavaslathoz. Ugyanis az európai szerveknek az Egyesült Királyság kilépését követő rendkívüli intézkedések bevezetéséről szóló rendelettervezete szerint a jogszerző időszak összeszámításáról szóló uniós elvet az átmeneti időszakban is alkalmazni kell.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!