OGY - Fidesz: a trágárságnak, a rendzavarásnak nincs helye az Országgyűlésben

Belföld, 2019.11.20

A trágárságnak, az ocsmányságnak és a rendzavarásnak nincs helye az Országgyűlésben - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője szerdán a parlamentben az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények, valamint a házszabály módosítását kezdeményező javaslatok vitájában.

Kocsis Máté - aki egyik előterjesztője az indítványoknak - azt mondta, nem lesznek új szabályok, szigorítják a jelenlegieket: ami eddig is tilos volt, ezután is tilos lesz. A fegyelmi szabályok kapcsán azért folyik küzdelem az ellenzék részéről, hogy "ezeket olcsón lehessen elkövetni" - tette hozzá.

Egy másik előterjesztő, Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes vezetője elmondta, az ülés zavartalan lefolytatásának biztosítása az ülést vezető elnök, illetve az ülés vezetésében közreműködő jegyzők feladata lesz. A javaslat az egyes magatartások körében az alkalmazható szankció mértékét és fokát differenciáltan indítványozza szabályozni, igazodva a jogsértés súlyához - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!