OGY - Krónika 11. rész (bizottsági jelentések, napirend után)

Belföld, 2019.03.18

Kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentések vitáival, majd napirend utáni felszólalásokkal ért véget az Országgyűlés hétfői ülésnapja.  



Vita nélküli bizottsági jelentések


Az interpellációs blokkot követően az ülésteremben maradó képviselők összesen tizenegy törvénymódosításhoz érkezett bizottsági jelentésről és összegző módosító indítványról tárgyaltak.

Vita egyetlen esetben sem alakult ki, több indítvány esetében felszólaló sem jelentkezett.

Néhány törvénymódosítás kapcsán a korábbi általános vitákban már ismertetett álláspontokat összegezték a képviselők.

A bizottsági jelentések egyebek között a Magyarország és Oroszország között a végzettségek, a képesítések és a tudományos fokozatok kölcsönös elismeréséről szóló egyezményről, az Erzsébet-programmal kapcsolatos törvénymódosításáról, és az egyes törvények Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága Európai Unióból történő rendezetlen kilépése esetére szükséges módosításáról szóltak.


Napirend után


A napirendi pontok tárgyalását követően két képviselő kért szót.

Elsőként a fideszes Ovádi Péter hívta fel a figyelmet arra, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra újabb nemzetközi elismerést kapott.

Ezt követően a Jobbik padsoraiban helyet foglaló Brenner Koloman emlékezett az 1919-es vörös terror ágfalvi áldozataira, Schmidt Mátyás vasutasra és fiára.


A felszólalást követően az ülést vezető Lezsák Sándor lezárta az ülésnapot.

A parlament kedden folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!