OGY - Krónika 4. rész (napirend előtt: vétó, koronavírus, Brüsszel)

Belföld, 2020.11.30

A következő európai uniós költségvetés magyar megvétózásáról, a koronavírus-járványról és a brüsszeli politikáról is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.



Jobbik: az uniós pénz minden magyar embernek jár



Jakab Péter (Jobbik) egy olyan apához hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt, aki azt hiszi, ő mindent tud a világról és tudja, hogy a gyermekeinek, a magyaroknak, mire van szükségük. Orbán apánk jól tudja, hogy a családi kassza üres, a gyerekek ruhája szakadt, a kamrában alig van kenyér, hiszen válság van és ő az elmúlt években, ahelyett, hogy takarékoskodott volna, inkább elitta a pénzt - mondta.

Hozzátette: az EU 2500 milliárd forintos támogatást adna a kamra feltöltésére, egy valamit kér ezért, Orbán apánk ne igya el a pénzt, hanem fordítsa a magyarok jólétére. Orbán apánk azonban "jól beint az uniónak", a tisztesség szobrának láttatja magát, de csak akkor hajlandó megszavazni az uniós mentőcsomagot, ha az egészet saját magára költheti - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar vétóval Orbán Viktor világossá tette az álláspontját, bármikor kész Magyarországot kivezetni az unióból. Jakab Péter a vétó miatt önzéssel vádolta a miniszterelnököt, illetve a tolvajok fejedelmének, aljas embernek, Európa legnagyobb keresztapjának, maffiózónak nevezte. Közölte: pénzhez kell juttatni a magyarokat, az uniós pénz minden magyar embernek jár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azon a véleményen volt, hogy a frakcióvezető nem érti az EU működését. Kifejtette: az uniós csatlakozással Magyarország megállapodást kötött, amelynek értelmében kinyitotta a munkaerőpiacát, vállalva ezzel azt, hogy a nyugati tőke beáramlik és ez nehéz helyzetbe hozza a gazdaságot, de ezért kompenzáció jár: az uniós források lehívásának lehetősége.

Hangsúlyozta, az uniós források nem adománynak számítanak, ezek jogosultságok, ezért egyetlen stratégiai célt kell teljesíteni: fel kell zárkózni a nyugat-európai életszínvonalhoz.

Elmondta, a forrásokat politikai zsarolásra akarják felhasználni, mivel a magyar kormány olyan politikát folytat, amely nem felel meg a brüsszeli politikusoknak, a Soros-hálózatnak. Ezért a magyar kormánynak kötelessége ellent mondani - hangoztatta.



KDNP: a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés



Hollik István (KDNP) azt kifogásolta, hogy ahogy a koronavírus-járvány első hullámában, úgy a másodikban is, a magyar baloldal most sem a vírus, hanem a kormány, a Fidesz-KDNP ellen harcol, gátolva ezzel a védekezést. Nem telik el úgy nap, hogy ne terjesztenének valamilyen hazugságot - vélekedett, majd ismét lemondásra szólította fel a szocialista Korózs Lajost, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnökét egy nyáron készült "kamuvideó" miatt.

Szerinte a baloldal a vakcina kapcsán is folytatja a hisztériakeltést, azt folyamatosan ideológiai kérdéssé akarják tenni. Rögzítette: a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés, a magyar érdek pedig az, hogy minden használható vakcinát beszerezzen az ország.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, a magyar ellenzék semmiben nem bízik, ami magyar. Példaként említette, a baloldali politikusok szerint nincs szükség arra, hogy a magyar szakemberek megvizsgálják az oltóanyagokat, helyette bízzunk meg az uniós gyógyszerhatóság döntésében.

Közölte, a baloldal a hitelfelvételről is azt mondta, hogy várjuk meg az uniós közös hitelfelvételt, Magyarország önállóan ne vegyen fel hitelt. Ez hordozza annak kockázatát, hogy egyik ország a másik helyet fizeti vissza a hitelt - mondta.

Elképesztőnek nevezte, hogyan tudják a baloldalon a járvány elleni védekezés minden szereplőjét támadni, holott támogatásra lenne szükség.


Fidesz: Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak


Halász János (Fidesz) közölte, miközben az uniós országok és a tagállamokban élő emberek a járvány legyőzésére koncentrálnak, Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak. Hozzátette: az Európai Bizottság legújabb migrációs akcióterve ugyanis ennek a tervnek a végrehajtása.

A brüsszeli bürokraták továbbra is támogatják és ösztönzik a bevándorlást - hangoztatta. Szerinte ki is mondták, hogy bevándorlókontinenssé akarják tenni Európát, a balliberális bevándorláspárti erők pedig vegyes lakosságú, nyílt társadalmat akarnak, ezzel szavazóbázist építve maguknak.

Elmondta, Brüsszel nyíltan üzenget azoknak az országoknak, amelyek ennek a tervnek az útjában állnak, a zsarolás része az uniós pénzek politikai feltételhez kötése is. A bevándorlást elutasító magyar emberek a Soros-terv útjában állnak - tette hozzá. Véleménye szerint ha Magyarországon a Gyurcsányék vezette baloldal kerülne hatalomra, akkor az országból nagyon gyorsan bevándorlóországot csinálnának. Elmondta, a magyarok továbbra is csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a Soros-hálózat támadásaival szemben.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért is felelős államtitkára szerint a migráció ügyében 2015-höz képest semmit sem javult a helyzet, életveszélyt jelent a bevándorlás a terrortámadások miatt.

Felháborítónak nevezte az új brüsszeli bevándorláspárti migrációs stratégiát. A dokumentumot úgy foglalta össze: irányítani akarják a tagállami döntéseket a migrációval kapcsolatban, ez pedig birodalmi törekvés, a nyitott társadalmat támogatják, valamint Brüsszel továbbra is megszervezni és nem megállítani akarja a migrációt.

Szerinte a stratégia arról is szól, hogy lakást és munkát is akarnak adni a bevándorlóknak, valamint a politikai döntéshozatalt is át akarják adni nekik.

Magyarország soha nem lesz bevándorlóország - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!