OGY - Krónika 5. rész (napirend után)

Belföld, 2019.04.02

Népesedési kérdésekről, Dél-Somogy, Sopron és Szatmár problémáiról, német óriásberuházásról, a gyerekek szexuális felvilágosításának szabályairól és boldog Sándor Istvánról beszéltek képviselők napirend után kedden az országgyűlésben.



Napirend után



Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a Magyarországon uralkodó demográfiai katasztrófahelyzetről beszélt napirend után, azt hangsúlyozva: az egyre kevesebb szülőképes korú nő mind később vállal gyermeket, ráadásul a termékenységi arány különösen a képzettebbek között alacsony, miközben a képzetlenebbek körében emelkedik.

Frakciótársa, Ander Balázs Dél-Somogy gondjaira hívta fel a figyelmet, mondván, ahol a normális élet alapfeltételei sem biztosítottak, onnan az agilis emberek elvándorolnak, és visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok indulnak el, ez pedig megpecsételi a térség sorsát.

A kormánypolitika hitelességét kérte számon a szintén jobbikos Brenner Koloman, a soproniak életkörülményeinek javítását, a belső migráció okozta problémák kezelését sürgetve, mondván, a beköltözők miatt duplájára emelkedett a korábban 60 ezres lakosságszám.

Frakciótársa, Magyar Zoltán a Bezenye mellé tervezett, német hátterű kertészeti gigaberuházással kapcsolatos aggályait fogalmazta meg, utalva arra, hogy a 330 milliárd forintos projekt egy már most munkaerőhiánnyal küzdő területen indulna, a fejlesztésről pedig semmiféle szakmai egyeztetés nem történt.

Apáti István független képviselő arról beszélt: évtizedek óta másodrendű állampolgároknak kell érezniük magukat a Mátészalka és Csenger térségében élőknek, mert megfelelő lobbierő híján nem kapja meg a szükséges fejlesztéseket ez a vidék.

Kit engedünk a gyermekeink közelébe? - tette fel a kérdést a szintén független Dúró Dóra, amellett állva ki, hogy érvényesüljön valamilyen minőségi korlát a szexuális felvilágosítást végzők esetében, majd a homoszexuális érdekvédelmi szervezetek "kifejezetten propagandacéllal" tartott előadásait kifogásolta.

Nacsa Lőrinc (KDNP) boldog Sándor István földi maradványainak megtalálása kapcsán idézte fel a feddhetetlen jellemű, talpig becsületes szalézi szerzetes életútját és mondott köszönetet azon szervezeteknek, amelyek részt vettek a jeltelen sírba temetett holttest azonosításában.


Az ülés lezárásakor az elnöklő Lezsák Sándor jelezte: az Országgyűlés következő ülésére várhatóan május 27-én kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!