OGY - Krónika 6. rész (honvédség, Ipoly-híd)

Belföld, 2019.06.18

A Magyar Honvédségnél rendszeresíthető beosztások számáról benyújtott javaslat vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden, majd megvitatták a Drégelypalánk és Ipolyhídvég között tervezett Ipoly-hídról szóló javaslatot.



Honvédség


Jobbik: egyáltalán nincs szükség erre a javaslatra


Varga-Damm Andrea (Jobbik) kijelentette: olyan határozati javaslatot terjesztettek be, amelyre egyáltalán nem volt szükség.

Mint mondta: jó a honvédség keretszáma, de 20 év távlatában nem lesz esély arra, hogy a honvédség létszáma erre a szintre emelkedjen. A magyar társadalomban jó cél, hogy fiatalok elmennek a kiképzésre és pénzt kapnak érte, de a kiképzés után java részben nem maradnak a honvédségben - közölte. Hozzátette, motiváló eszközök kellenek, hogy ha már a költségvetésnek pénzbe került a kiképzés, megtarthassák a fiatalokat.

Megjegyezte: a létszám részletes lebontása nem szerepel a szövegben, ezért felmerül a kérdés, hogy a jövőben lesz-e ehhez közük.

A politikus hangsúlyozta: minden politikai szereplő célja, hogy a hazát meg tudjuk védeni, és a NATO-ban garantált a védelmünk, de ki is kell venni a részünket a védelmi feladatoknak.


KDNP: azon dolgozunk, hogy a katonák megbecsültsége tovább növekedjen



Nacsa Lőrinc (KDNP) bírálta a jobbikos képviselő felszólalását, mert szerinte Varga-Damm Andrea egyszer sem tudott a katonákról a tisztelet hangján szólni. Úgy látszik, a Jobbikra nem lehet számítani abban a munkában, hogy sikerüljön elérni a honvédség tervezett létszámát - tette hozzá. Kitért arra, hogy Varga-Damm Andrea 2010-ben a Honvédelmi Minisztériumban (HM) dolgozott, így pontosan láthatta, mit ért el a balliberális kormány pusztítása a honvédelem területen. Mi történt volna akkor, ha Magyarországot ilyen "önmaga által lefegyverzett" állapotban érte volna a migrációs válság? - firtatta.

Elmondta, 2002-ben a honvédség 45 ezer főből állt, amely a nyolcéves szocialista kormányzás végére 23 950 főre csökkent. Most megerősítheti az Országgyűlés a honvédség 37 650 fős keretszámát - mondta. Közölte, azon dolgoznak, hogy megvalósítsanak egy olyan haderőfejlesztési programot, amely a régió legerősebb hadseregévé teheti a honvédséget, és azon is dolgoznak, hogy a katonák megbecsültsége tovább növekedjen.



MSZP: nem lehet egyetérteni az Országgyűlés jogosítványainak csorbításával



Varga László (MSZP) arról beszélt, hogy tavaly ősszel még merőben más volt a jogalkotás, akkor több hatáskört kapott az Országgyűlés a honvédséggel kapcsolatban. Elmondta, frakciója nem fogja támogatni a határozati javaslatot, mert azzal alapvető gond, hogy csak a rendszeresíthető státuszok számát lehet tudni, az állománycsoportok létszámkeretét nem. Ez utóbbit kormányhatározat állapítja meg - tette hozzá.

Rögzítette: nem lehet egyetérteni az Országgyűlés jogosítványainak ilyen irányú csorbításával. Szerinte azért akarják az állománycsoportok létszámát kormányhatározatban meghatározni, mert az arányokban eltolódás lehetséges, ez konfliktusokkal járhat és egy kormányhatározattal ezt nagyobb titokban lehet végigvinni, a konfliktusokat gyorsabban le lehet zárni.

Az elnöklő Lezsák Sándor az általános vitát lezárta.



Zárszó



Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára szerint a javaslat indoklásában az összes válasz benne van, amelyet a két hatszázalékos párt feltett kérdésként. Szerinte a magyar honvédelem ügye, a honvédség létszámának kérdése sokkal többet ér annál, mint hogy egy pártvetélkedő témájává váljon.

Úgy értékelte, a jobbikos Varga-Damm Andrea most beáll azok mellé, akik 2002 és 2010 között csökkentették a honvédség létszámát; Vadai Ágnessel (DK) jár tüntetni hétvégén és pártja Gyurcsány Ferenccel kötött szövetséget.

Azt kérte az ellenzéki képviselőktől, szavazzák meg a határozati javaslatot, amelynek lényege a 37 650 fős honvédségi keret meghatározása, Magyarország szuverenitásának biztosítása. Ne árulják el ezt a nemzeti ügyet! - kérte.



A Drégelypalánk és Ipolyhídvég közötti közúti Ipoly-híd és a kapcsolódó létesítmények megépítéséről szóló megállapodás kihirdetése



Előterjesztő: a régi híd helyén épül újra a kapcsolat



Mosóczi László, a Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára arról beszélt, hogy a magyar-szlovák közlekedési kapcsolatok az elmúlt években gyors ütemben fejlődnek, a mostani megállapodást idén májusban írták alá. Drégelypalánk és Ipolyhídvég között régen is híd állt, a régi fahíd helyén a 19. század elején építettek kőhidat, amely a második világháborúban elpusztult; a hidat nem építették újra, a helyi kapcsolatok megszakadtak - részletezte.

Közölte, a magyar-szlovák fél most megállapodott abban, hogy a régi híd helyén "épül újra kapcsolat" és a felek közösen, egyenlő arányban viselik a híd, mint közös létesítmény megépítésével kapcsolatos beruházási költségeket.

Hozzátette: a közös híd megépítését végző kivitelező kiválasztását a magyar fél végzi a magyar közbeszerzési törvény alapján. A hídhoz kapcsolódó létesítmények, utak megépítését, felújítását mindkét fél önállóan végzi a saját oldalán - magyarázta. Elmondta, a híd és a kapcsolódó létesítmények építési költségeit a felek az EU Interreg programjából tervezik fedezni.



Fidesz: a hidat a 3,5 tonnát nem meghaladó járművek használhatják



Fenyvesi Zoltán (Fidesz) felidézte, hogy valaha 47 híd kötötte össze az Ipoly két partját, az ötvenes évekre ez a szám azonban drasztikusan lecsökkent, a közelmúltig négy híd szolgálta az Ipoly mentén élőket. Az új közúti híd azoknak a lakosoknak lesz jelentős, akik autóval közlekednek a lakóhelyük és munkahelyük között - mondta.

Ismertetése szerint az új hidat 3,5 tonnát meg nem haladó személy- és tehergépkocsik használhatják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!