OGY - Krónika 7. rész (azonnali kérdések)

Belföld, 2021.04.26

Az ördög ügyvédje nevű blogról, a tao-pénzek felhasználásáról, ingatlanértékesítésekről és a vakcinákról is szó volt az azonnali kérdések és válaszok órájában hétfőn az Országgyűlésben.



Fidesz: ki állhat Az ördög ügyvédje blog mögött?



Budai Gyula (Fidesz) felidézte, a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki "Gyurcsány Ferenc adócsaló, bűnöző ügyvédjét, Czeglédy Csabát", Az ördög ügyvédje blogon megjelentek miatt indult zsarolási ügyben. Elmondta, a bloghoz tartozó Facebook-oldal hirdetéseinek költségét az ügyvéd svájci bankszámlájáról fizették.

Közölte, Czeglédy ugyan tagadja a vádakat, de "a Facebookon mindenki tudja", hogy egy hivatalos oldalt kizárólag olyan valaki tud hirdetni, aki annak az oldalnak az adminisztrátora. Közölte, a hatóságok kimondták, a pénz nyoma Gyurcsány Ferenc ügyvédjéhez vezet. Ki állhat Az ördög ügyvédje blog mögött? - firtatta.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a gyanúsítás a nyomozás során beszerzett bizonyítékokon alapul. Jelezte azt is, jogsegéllyel fordultak az ügyben az Egyesült Államokhoz és Svájchoz.

Feltette a kérdést, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja miért védi ennyire az adócsaló ügyvédet.

"Ausztriai bankszéfek, svájci számlák, aranyrögök, deviza. Ez a mai baloldal" - fogalmazott.


Jobbik: rémtörténet a tao-pénzek felhasználása


Steinmetz Ádám (Jobbik) a tao-pénzek felhasználását nem sikertörténetnek, hanem rémtörténetnek nevezte. Úgy fogalmazott: márciusban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon az U21-es válogatott leszerepelt, pedig az elmúlt tíz évben több száz milliárd forintot költöttek arra Magyarországon, hogy a fiatalokat megtanítsák focizni. Azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy elégedett a labdarúgóklubok utánpótlás-nevelő teljesítményével?

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában hangsúlyozta: egyetlen sportág esetében sem a képviselők vagy a kormány viselnek felelősséget, a magyar sport szervezésének ugyanis alapelve, hogy a sportágak szakmai kérdéseiért a szakszövetségek felelősek.

Kiemelte: a kormány minden sportágnak segítséget nyújt, nyolc éve tizenhat szövetséggel kötöttek sportágfejlesztési megállapodást, és az a céljuk, hogy az utánpótlás minél több fiatal magyar számára biztosítson kulturált sportolási lehetőségeket.

Steinmetz Ádám félőnek nevezte, ha nem változtat a kormány a rendszeren, és nem vonják vissza azokat, akik a sportolókban nem a tehetséget, hanem a pénzszerzési lehetőséget látják, összeomlik a magyar sport.

Orbán Viktor szerint a kormánynak a sportágak támogatását elsősorban nem a klubokon hanem a szakszövetségeken keresztül kell biztosítani.


KDNP: miért árusítják ki a baloldali önkormányzatok a vagyont?


Simicskó István (KDNP) azt mondta: a baloldal bizonytalanságot kelt az oltások körül, kamuvideókat gyárt, bitcoint bányászik és folyamatosan támadja a kormány védekezését. Emellett baloldali polgármesterek akár Újbudán, akár a VIII. vagy a III. kerületben önkormányzat számára fontos vagyont - többek közt Gellért-hegyi villát, a volt Gellért téri házasságkötő termet és az albertfalvai piacot - kívánnak értékesíteni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: a XI. kerületi polgármester egyike volt azoknak, akik külön sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra, hogy bizonyos vakcinákkal az emberek ne oltassák be magukat. A baloldalt jellemző oltásellenesség önkormányzati szinten is megnyilvánul - mondta.

A tárcavezető kiemelte: a rendkívüli jogrendben biztosított jogokat sokszor használják arra önkormányzati vezetők, hogy olyan ingatlanokat értékesítsenek, amelyek korábban fontos bevételt jelentettek az önkormányzatok számára.

Simicskó István tudatos és célzott kiárusításnak nevezte a folyamatot, és úgy vélte, hogy 2019-ben nem erre kaptak felhatalmazást az önkormányzati vezetők.

Gulyás Gergely egy lakás esetében helyesnek nevezte, ha a bérlők válnak tulajdonosokká, az önkormányzat működéséhez jelentős bevétellel hozzájáruló ingatlanok eladását azonban rendkívül megfontolandónak, sőt ellenjavalltnak minősítette.


MSZP: elbizonytalanítja az oltakozókat a kormány által közzétett táblázat


Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felidézte: vasárnap jelent meg a Magyarországon alkalmazott koronavírus elleni vakcinák utáni megbetegedéseket és halálozásokat összesítő táblázat a kormány honlapján. Az ellenzéki politikus szerint ezzel elbizonytalanítják azokat, akik eddig nem regisztráltak a védőoltásokra.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: a táblázat nem tudományos szakcikk, és minden sora valós. Azért tették ki, hogy a magyar emberek lássák, hogy minden vakcina biztonságos és hatékony, és hogy cáfolják azt a baloldali szakpolitikusi állítást, miszerint jobb a fertőzést elkapni, mint bizonyos vakcinákat beadatni.

A táblázat pont az oltásellenes retorika cáfolata - hangsúlyozta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a táblázat azt sugallja, hogy a nyugati vakcina kevésbé jó.

Rétvári Bence szerint azonban a statisztika azt mutatja, hogy minden oltás megvéd a járvánnyal szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!