OGY - Krónika 9. rész (ágazati törvénymódosítások, napirend után)

Belföld, 2022.06.08

Az ágazati törvénymódosító csomag tárgyalásával, majd napirend utáni felszólalásokkal zárta szerdai ülésnapját az Országgyűlés.



Zárszó



Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a vitában elhangzottakra reagálva jelezte, nem kíván "számháborúba" bonyolódni, ám egyes ellenzéki politikusok, frakcióvezetők jóval nagyobb juttatást kapnak évek óta a miniszterelnöknél. Hozzátette: a kormányfő fizetése az emeléssel sem éri el osztrák kollégájáénak a felét.

Felidézte: a baloldali kormányzása idején az áram ára duplájára, a gázé triplájára emelkedett, a munkanélküliség az egekbe nőtt, a 13. nyugdíjat elvették, devizahitelbe kergették az embereket, csökkentették vagy megszüntették a családtámogatásokat.

Nincs megszorítás; rezsivédelem van - fogalmazott Fürjes Balázs.

Tőlünk független veszélyforrások vannak, és a magyar kormány elkötelezett, hogy meg fogja védeni Magyarország polgárait és családjait - jelentette ki.

Hangsúlyozta: az Eurostat adatai szerint is minden dimenzióban kedvezően változtak a szegénységgel kapcsolatos mutatók. Van még teendő, de az irány kedvező - fogalmazott Fürjes Balázs. Arra kérte az ellenzékieket, hogy tekintsék felnőtt embereknek a választókat és békéljenek meg az eredményekkel. Hangsúlyozta: a kormány együttműködik az ország érdekében a nemzeti nagytőkések képviselőivel, "de nem vagyunk a foglyaik".


Napirend után


Keresztes László Lóránt (LMP) napirend után a mecseki uránbányászat ellen szólalt fel, amely szerinte nem generálna jelentős gazdasági hatást Pécs és térsége számára.

Novák Előd (Mi Hazánk) az ellen szólat fel, hogy az általa "kommunista fehérgyűlölőnek" nevezett Nelson Mandeláról közterületet nevezzenek el a fővárosban.

Varju László (DK) az Aquincumi híd építése kapcsán a párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá hangsúlyozta: szükség van az M0-s körgyűrű befejezésére.


Az elnöklő Dúró Dóra az ülést bezárta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!