OH: elérhető a Magyar Képesítési Nyilvántartás

Belföld, 2018.05.24

Elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás, amely bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt, hogy az oklevelet, bizonyítványt megszerző tanulók, felnőttek milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkeznek - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Az Oktatási Hivatal (OH), valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal együttműködésével létrejött adatbázisban az érettségiről, valamennyi felsőoktatásban szerezhető oklevélről és az Országos képzési jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítésekről lehet információt találni.

A magyar nyilvántartás tartalmazza minden olyan magyar képesítés adatait, amelyet besoroltak a Magyar Képesítési Keretrendszerbe (MKKR) és uniós szinten megtörtént az Európai Képesítési Keretrendszernek való megfeleltetése.

A www.magyarkepesites.hu oldalon elérhető adatbázisból a magyar és más európai tanulók, felnőttek, illetve vállalatok megbízható információt szerezhetnek arról, hogy Magyarországon milyen képzési lehetőségek állnak rendelkezésre, továbbá a megszerzett oklevelek, bizonyítványok milyen tudást és készségeket takarnak.

A nyilvántartás jelentős részét képezik azon intézmények legfontosabb adatai is, amelyekben az egyes képesítések megszerezhetők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!