OH: jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma

Belföld, 2018.04.19

Jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma, idén több mint 18 ezren adtak be kérelmet - közölte az Oktatási Hivatal (OH) a honlapján.

A pedagógusok március 31-ig kérhették felvételüket a 2019. évi minősítési eljárásra az intézményvezetőjüknek átadott, kitöltött jelentkezési lappal. Az intézményvezetők a hatályos jogszabály alapján április 15-ig rögzíthették a jelentkezéseket az Oktatási Hivatal informatikai rendszerében, azonban a munkaszüneti napra való tekintettel a jelentkezéseket a következő munkanap végéig, április 16-án éjfélig lehetett regisztrálni.

Az oktatásért felelős miniszter által február 28-áig közleményben meghatározott különös feltételek alapján a 2019. évi minősítési eljárásra 18 311-en jelentkeztek. (Az idei minősítési eljárásra 10 502-en.)

A Pedagógus I. besorolási fokozat elérését célzó kötelező minősítési eljárásra gyakornokoktól 3083, az e fokozat elérését célzó minősítési eljárásra a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítőktől 57, míg a Pedagógus II. besorolási fokozat elérését célzó általános minősítési eljárásra 12 848 kérelem érkezett. Mesterpedagógus besorolási fokozat eléréséért 2294-an, kutatótanáriért 29-en pályáztak minősítési eljárásra.

A minősítési eljárásra jelentkező pedagógusokat vagy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakat április 17-étől értesíti az Oktatási Hivatal a köznevelés információs rendszere (KIR) személyi nyilvántartásában rögzített e-mail címükön. A jelentkezők az OH informatikai felületén ellenőrizhetik az intézményvezetőjük által megadott adataikat.

Ha az intézményvezető a minősítő vizsgát vagy a nem kötelező minősítési eljárásra való jelentkezést nem vagy hibásan rögzítette az informatikai rendszerben, akkor a pedagógus a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központhoz 2018. május 10-ig benyújtott kérelmével a minisztertől kérheti felvételét a minősítési tervbe - jelezte az Oktatási Hivatal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!