OH: szerdán tartják az idegen nyelvi mérést

Belföld, 2021.05.19

Hatodik alkalommal méri az Oktatási Hivatal (OH) az első idegen nyelvként angolt vagy németet tanuló 6. és 8. évfolyamos diákok idegen nyelvi tudását; az idei mérést szerdán, május 19-én tartják - közölte a hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a KER (közös európai referenciakeret) szerint előírt szinteknek.

A 6. osztályosok A1-es, a 8. osztályosok pedig A2-es szintű feladatlapot kapnak. A feladatsorok két részből állnak (hallott és olvasott szöveg értése), a kitöltésükre kétszer 30 perc áll rendelkezésre - írták.

Az OH beszámolt arról, hogy a 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 67 400, német nyelvből több mint 21 000, a 8. évfolyamon angol nyelvből csaknem 71 000, német nyelvből közel 23 600 tanuló vesz részt a mérésben.

Az eredményeket az érintett általános iskolák az OH által kiadott javítókulcsok alapján értékelik.

Az elvégzett vizsgálatok tanulói és intézményi adatait az iskoláknak - idegen nyelvenként és évfolyamonként - június 11-ig kell közzétenniük a honlapjukon, illetve a megszokott kommunikációs csatornájukon, valamint elküldeniük az OH-nak - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!