Ökumenikus Segélyszervezet: az iraki keresztény családok szeretnének visszaköltözni otthonaikba

Belföld, 2019.03.21

Az iraki keresztény családok szeretnének visszaköltözni otthonaikba, ehhez viszont külső segítségre van szükségük - közölte az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában csütörtökön.

Lehel László tudatta, ahhoz, hogy valaki otthagyja a menekült táborokat, nem elég a biztonság, tartalommal is meg kell tölteni az életet. A visszatérés fontos feltétele például, hogy a gyermek iskolába tudjon járni.

A szervezet ezért programjának következő szakaszában újjáépíti a harcokban károkat szenvedett iskolákat, és biztosítja azok felszerelését. Továbbá hat településen a vízhálózatot is rendbe teszik, ezzel mintegy harmincezer embernek segítenek - ismertette.

Hozzátette, a szervezet az iskolák újjáépítéséhez adományokat gyűjt, a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

A szervezet szeretne a háborús helyeken újra életet teremteni, ezért folyamatosan jelen van a térségben, a helyiek bevonásával végiggondolják, hogy mire van szükségük az ott élőknek, és ellenőrzés alatt tartják a munkálatokat - hangsúlyozta.

Kiemelte, a cél az, hogy a helyiek ne akarják minél hamarabb elhagyni az országot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!