Oldószerek és festékek égtek egy raktárban Kazincbarcika iparterületén

Belföld, 2019.09.06

Oldószerek és festékek tárolására szolgáló szabadtéri raktár gyulladt ki pénteken kora reggel Kazincbarcika iparterületén - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Veszélyes anyag nem került a levegőbe.

Dojcsák Dávid elmondta: a körülbelül száz négyzetméter alapterületű tárolóban keletkezett tüzet eloltották, az utómunkák azonban még tartanak.

Személyi sérülés nem történt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja méréseket végzett a helyszínen, valamint a környező településeken, amelyek alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. Lakosságvédelmi intézkedésre így nem volt szükség - tette hozzá.

Kazincbarcika önkormányzata a Framochem Kft. közlésére hivatkozva a reggeli órákban arról tájékoztatta a lakosságot, hogy pénteken reggel háromnegyed hatkor a cég helyi üzemének hulladéktárolójában feltehetőleg egy hordóból kifolyt anyag öngyulladás következtében tüzet fogott, ami további hordókat gyújtott fel.

A lángokat a létesítményi és hivatásos tűzoltók a Borsodchem Zrt., valamint a Framochem Kft. önkéntes tűzoltóival közösen rövid időn belül eloltották. Előzetes felmérés alapján a tűz kiindulási forrása oldószert tartalmazó hulladék volt.

A közlemény szerint az üzemben a termelést biztonságtechnikai okokból leállították, a létesítmény biztonságos állapotban van. Az első mérések alapján veszélyes anyag nem került a légtérbe. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!