TV műsor

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Önkormányzati választás, 2019.06.18

Pintér Szilárd, Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Dombóváron.

Potápi Árpád János, aki a térség országgyűlési képviselője is, a jelöltet bemutató tájékoztatón elmondta: az 52 éves polgármester 21 éve vezeti a Dombóvár melletti települést, és tíz éve elnöke a Dombóvár térségi társulásnak.

Pintér Szilárd képes arra, hogy a várost elindítsa a fejlődés útján, és megszüntesse a belviszályokat - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a májusi EP-választáson Tolna megyében a Fidesz-KDNP listája jól szerepelt, és a megyén belül a dombóvári választókerület lett a legjobb, ahol több mint 54 százaléknyi szavazatot kapott.

Megjegyezte azt is, hogy a 2018-as országgyűlési és az EP-választást egyaránt Dombóvár mind a 22 szavazókörében a Fidesz jelöltje, illetve a közös lista nyerte.

"Ez azt jelenti, hogy az önkormányzati választásoknak is szép reményekkel indulunk neki" - fogalmazott.

Az eseményen, amelyen mintegy kétszázan jelentek meg a város egyik éttermében, bemutatkozott a "polgármesterjelöltet támogató csapat" hat tagja, az államtitkár elmondta: a képviselőjelöltekről a Fidesz július 4-ét követően dönt.

Pintér Szilárd egyebek között polgárháborús állapotokkal jellemezte Dombóvárt, ahol az elmúlt tíz évben "ezer beruházás kezdődött, de szinte egy sem fejeződött be".

Hozzátette, ma a városnak nincs forgalomképes vagyona, adóssága eléri a félmilliárd forintot. Az adósságkonszolidáció után minden önkormányzat tiszta lappal indult, itt "példa nélküli pocsékolás" zajlik - mondta a politikus.

Dombóváron 2014-ben Szabó Loránd (Természetesen Dombóvár) a szavazatok 50,4 százalékával nyerte a polgármester-választást, Vida Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 43,2 százalékát szerezte meg.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!