Önkormányzat 2019 - LMP: a választás tétje, hogy minél több zöld önkormányzat jöjjön létre

Önkormányzati választás, 2019.08.25

Az LMP az önkormányzati választások fő tétjének tartja azt is, hogy minél több zöld önkormányzat jöjjön létre - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet azt mondta, olyan önkormányzatokra van szükség, amelyek a megválasztásukat követő legrövidebb időn belül elfogadnak egy települési fenntarthatósági programot, amely a helyi erőforrások fenntartható használatára épít. Célja a helyben élő emberek megélhetésének és életminőségének javítása, a környezetszennyezés csökkentése, és nem utolsó sorban a klímaváltozás megfékezése, illetve a következményeihez való alkalmazkodás - sorolta.

Az ellenzéki politikus kiemelte: az LMP a legsürgetőbb lépésnek a klímavészhelyzet kihirdetését és a klímacselekvési terv kidolgozását, elfogadását tartja. Fontosnak nevezte azt is, hogy az önkormányzatok minden települési döntés meghozatalánál mérlegeljék a környezeti és az éghajlatvédelmi hatásokat, a döntéseket vessék alá fenntarthatósági hatásvizsgálatoknak.

Schmuck Erzsébet hozzátette: az önkormányzatoknak azért is mindent meg kell tenniük, hogy a szén-dioxid-kibocsátást csökkentsék.

Kérdésre elmondta: az önkormányzati választáson az LMP önállóan indul Pécsett, továbbá a főváros két kerületében és Mosonmagyaróváron, a többi helyen az LMP részt vesz az ellenzéki együttműködésben. Hozzátette: Gyöngyösön az LMP polgármesterjelöltje visszalépett az indulástól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!