Orbán Viktor: Brüsszel igazságtalan Magyarországgal szemben, de megegyezésre kell törekedni

Belföld, 2022.12.02

Brüsszel fundamentális kérdésekben fennálló véleménykülönbségek miatt, politikai okokból igazságtalan Magyarországgal szemben - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban, hangsúlyozva, ennek ellenére megállapodásra kell törekedni.

A miniszterelnök kiemelte: nyilvánvaló politikai okai vannak annak, hogy Brüsszel másfél évig nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet.

Fundamentális kérdésben véleménykülönbség van Brüsszel és Magyarország között, "ezért ők nem szeretik a magyar kormányt". Az országgyűlési választáson Brüsszel baloldali kormányt szeretett volna, ezért nem adták oda a pénzt az országnak, hanem "odagurították a dollárokat a baloldalnak, hogy meg tudja nyerni a választást" - értékelt Orbán Viktor, hozzátéve: mivel ennek ellenére a választásokat a jobboldal nyerte, a bizottság kénytelen volt érdemben tárgyalni Magyarországgal.

A miniszterelnök hangsúlyozta: türelemre van szükség, mert annak ellenére, hogy ők igazságtalanok Magyarországgal szemben és mindig újabb feltételeket támasztanak, "megállapodásra kell törekednünk". Leszögezte ugyanakkor: néhány alapvető kérdésben, így a migráció, a szexuális propagandisták beengedése az iskolákba és a szankciók kérdésében a magyar kormány nem tudja és nem is akarja megváltoztatni az álláspontját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!