Orbán Viktor: kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága

Belföld, 2024.06.21

Magyarország számára kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinben.

Magyarország nem tud a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthat - fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozva, tragikus volna "a világ többi részétől való elzárkózás".

Kiemelte: a nyitott világgazdaság akarásában Németország is a szövetségesünk, hiszen ők is termelő ország, és el kell adniuk a termékeiket a világban, ezért érdekünk, hogy nyitott maradjon a világgazdaság.

Orbán Viktor a Mercedest hozta a két ország közötti gazdasági kapcsolat példájaként, megemlítve, a járműgyártó 3800-4200 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten, "hét lakat alatt tartott" új modellek és a hozzájuk szükséges alkatrészek gyártására.

Hangsúlyozta: átalakuláson megy keresztül a német ipar, a kérdés az, hogy ebben a technológiai váltásban "van-e helye a magyaroknak, lesz-e helye a magyaroknak, vagy sem, és a válasz az, hogy lesz".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!