Orbán Viktor válaszolt Soros Györgynek (2. rész)

Belföld, 2020.11.25

    Azoknak a nyugati vezetőknek - folytatta -, akik egész életüket a megörökölt szabadság és a joguralom (rule of law) világában élték, most hallgatniuk kellene azokra, akik harcoltak a szabadságért, és személyes életük tapasztalata alapján tudnak különbséget tenni a joguralom (rule of law) és az önkény (rule of man) között. El kell fogadniuk, hogy "mi a XXI. században sem adhatjuk föl a XX. század végén kivívott szabadságunkat".

Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. "Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak" - zárta Soros György cikkére adott válaszát Orbán Viktor.

A miniszterelnök a közösségi oldalán az írás mellé azt a bejegyzést tette, hogy ez a "letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben".

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kétszer is lehetőséget kért Orbán Viktor válaszának közzétételére ugyanazon a platformon, de a Project Syndicate szerkesztői nem válaszoltak."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!