Origo: péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon

Belföld, 2022.05.27

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja - erről közölt cikket csütörtök este az Origo.

A kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj árát a benzinkutaknál Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot.

Közölte: a visszaélések megakadályozására vezetik be péntektől azt, hogy csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetőségük, hogy Magyarországon tankoljanak 480 forintos áron; a külföldiek is tankolhatnak, de piaci áron.

Az Origo információi szerint a pénteken érvénybe lépő kormányrendelet értelmében a benzinkutak melletti jelzőoszlopokon a hatósági ár lesz feltüntetve. Tankolásnál a kútfejeken viszont a benzinárstop nélküli, piaci árat olvashatják majd le a fogyasztók.

Piaci árat azonban csak a külföldi autók tulajdonosainak kell fizetniük, a magyar rendszámú autókba tankolt üzemanyagért továbbra is az alacsonyabb, hatóságilag rögzített árat fizetik az autósok a benzinkutak pénztárainál.

Erről a fogyasztókat hirdetményben tájékoztatni kell a kútnál - olvasható az Origo cikkében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!