Orvosi rendelőket avattak Csepelen

Belföld, 2019.07.19

Közel 190 millió forintos beruházás nyomán megújult pszichiátriai gondozót és orvosi rendelőket avattak pénteken Csepelen.

Borbély Lénárd, a kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) az ünnepségen úgy fogalmazott, a fejlesztés jó példa arra, hogy egy település akkor lehet sikeres, ha jó együttműködést alakít ki a kormányzattal.

Mint elmondta: az elmúlt években arra törekedtek, hogy fizikailag, szellemi és kulturális értelemben is megújítsák a kerületet.

Az egészségügy fejlesztése során klimatizálták a helyi egészségügyi szolgálat épületeit, 24 órás gyermekorvosi ügyeletet vezettek be, és megteremtették a gyermeksebészet működésének feltételeit.

Az Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárd forintnyi kormányzati támogatást nyert el a kerület, amelynek nyomán, saját önrésszel kiegészítve 2 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a következő időszakban - ismertette Borbély Lénárd.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy miközben 2010 előtt az akkori kormány folyamatosan elvett az egészségügytől, a jelenlegi kormányzat támogatja a szektor fejlesztését.

Példaként említette, hogy az elmúlt években 500 milliárd forint ráfordítással megújult a vidéki egészségügyi infrastruktúra, amelyet követ a fővárosi intézményrendszer rekonstrukciója.

Országosan eddig 77 kórház, 54 rendelőintézet, 104 mentőállomás újult meg, 23 új rendelő és 31 új mentőállomás épült fel - sorolta.

Közölte, a kormányzat kiemelt figyelmet fordít az alapellátás fejlesztésére. Ezt szolgálta a praxistámogatás bevezetése, de segítséget nyújtanak az önkormányzatoknak az infrastruktúra rekonstrukciójához is - mondta el a helyettes államtitkár.

A csepeli rendelő felújítása két üzemben zajlott le. A külső, energetikai rekonstrukció 55,5 millió forint felhasználásával, az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjának támogatásával valósult meg.

Az épület belső rekonstrukciója önkormányzati keretből, mintegy 130 millió forint felhasználásával történt meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!