Összefogást kezdeményez a gyerekekért és a szülők jogaiért a Ficsak

Belföld, 2022.05.13

Európai szintű összefogást kezdeményez a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a gyerekekért és a szülők jogaiért a családok nemzetközi napja alkalmából - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A Ficsak azért kezdeményezte az összefogást, mert tapasztalataik szerint a kulturális és az oktatási területen, valamint a jogalkotásban is "tetten érhető az a törekvés, amely a gyermeknevelés kérdéseibe - a szülők megkérdezése nélkül - propagandisztikus céllal avatkozna be".

Véleményük szerint a "jelenségnek" csak nemzetközi összefogással lehet gátat vetni, ezért kezdeményezik mindazon európai szervezetek, szülői csoportok és a jövő generációkért felelősséget érző magánszemélyek összefogását, akik a Ficsakhoz hasonlóan elfogadhatatlannak tartják, hogy "egész generációkat tévesszenek meg kéretlenül hamis ideológiákkal, az LMBTQI-tartalmak kontrollálatlan gyerekekre való árasztásával".

A szervezet a közeljövőben azon dolgozik majd - tették hozzá -, hogy Európa-szerte minél több emberhez eljuttassa a magyar családpolitika hírét, kipróbált, hasznos gyakorlatát. Szeretnék továbbá megismertetni az európai polgárokkal az áprilisi gyermekvédelmi népszavazás eredményét.

A munkához várják hazai és európai szervezetek partnerségét - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!