Öt ok az életmódváltásra

Belföld, 2021.05.18

Íme öt nyomós érv az életmódváltás mellett. Miért is jobb egészségesen élni, odafigyelni testünkre? Nézzük meg azt az öt dolgot, ami változni fog, ha tudatosan igyekszünk egészségesen élni, étkezni és mozogni.

Tájkép nővel

Karcsúsodás és feszes bőr

Az életmódváltás egyik legszembetűnőbb előnye a fogyás szokott lenni. Természetesen a fogyásnak rengeteg pozitív hozadéka van. Hiszen az alacsonyabb testsúlynak köszönhetően csökken a terhelés a testen. Nem csak az ízületek és a porcok terhelése lesz jobb, hanem a vérkeringés is javulni fog. Rengeteg, egymásra kölcsönösen ható pozitív folyamat indul el a testben.

Testsúlyunk jelentősen csökkenhet, és az izomzat és zsír aránya is javulni fog. Méghozzá tartósan, mert a teljes életmódváltás esetében hosszú távú hatással számolhatunk, elkerülve a gyűlölt jojó effektust. A vízháztartás rendbetétele, a salakanyagok kiürítése nem csak fogyással, de a narancsbőr csökkenésével is együtt jár.

Elő lehet venni a testhezálló ruhákat a szekrényből, és örülni az eredménynek.  

Hosszú távon rengeteg egészségügyi rizikó csökken

Több rizikófaktor kialakulását előzzük meg, ha egészségesen élünk. A rendszeres testmozgás és egészséges étkezés egyrészt az ízületek és porcok terhelését csökkenti. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata szintén csökken. Hiszen megfelelő életmóddal csökken a koleszterinszintünk, és az érelmeszesedés esélyei is javulnak.  

Ehhez mindenképpen tudatos étkezés, a jó zsírok fogyasztása javasolt. Az érrendszeri betegségek megelőzése a különböző keringési zavarokkal, magas vérnyomással is összefügg.

Emellett persze olyan problémákat is megelőzhetünk, mint a szerzett cukorbetegség kialakulása, sőt, sokféle bőrproblémát is elkerülhetünk.  

Az immunrendszer általános javulása

A fentiekkel összefügg a test ellenállóképességének általános javulása is. A jobb anyagcsere, a rugalmasabb erek, a kevesebb bevitt méreganyag mind-mind segítenek az immunrendszernek. A megfelelő táplálkozás, a magas rost- és vitamintartalom és a testmozgás edzettebbé teszi testünket. Ehhez azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy miből, mennyit és hogyan fogyasszunk.  

Jobb közérzet

Általánosságban jobb közérzettel is jár az életmódváltás. Az anyagcsere javulásával, az emésztőrendszer terhelésének csökkenésével javul az általános közérzet. Mivel az életmódváltásnak a mozgás is a részét képezi, ezért a keringés és az izmok állapotának javulásával szintén jobb lesz a közérzetünk is.

Ráadásul a rendszeres mozgással rengeteg endorfint termelünk. Ez egy öngerjesztő folyamat, hiszen ennek hatására még többet mozgunk.  

Szebb bőr

A bőr rugalmasabb, puhább és bársonyos lesz, sok esetben az aknék is megszűnhetnek. Persze ez utóbbi összetettebb bőrgyógyászati kérdés. A megfelelő étkezés, a salakanyagok távozása és a sok folyadékfogyasztás hatására a bőr állapota javulni fog. Rugalmasabb, egészségesebb lesz. A mozgásnak köszönhetően pedig feszesedünk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!