Paksi bővítés - Ismét kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a Jobbik

Belföld, 2019.01.23

Ismét kezdeményezi a Jobbik parlamenti bizottság felállítását a paksi erőműbővítés vizsgálatára - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője, a fenntartható fejlődés bizottság alelnöke.

Informális egyeztetéseik eredményére hivatkozva azt közölte: biztosan meglesz a vizsgálóbizottság létrehozásához szükséges számú képviselői támogató aláírás, akár teljes ellenzéki összefogás is kialakulhat a témában.

A képviselő hangsúlyozta, valódi eredményt csak akkor lehet elérni, ha paritásos alapon, ellenzéki elnök irányítása alatt áll fel a testület.

Kepli Lajos kiemelte, hogy pártja kezdettől támogatja az atomenergia békés célú felhasználását, ám az idő múlásával mind több problémájuk volt a projekt gazdasági-pénzügyi oldalával, korrupciós kockázatával, illetve a titkosított részletekkel kapcsolatban.

Nem szeretnénk megélni, hogy egy újabb Bős-Nagymaros legyen Magyarországon - jelentette ki, utalva arra, hogy negyedszázada úgy hátrált ki a kormányzat a vízerőmű-beruházás mögül, hogy abba már hatalmas, meg nem térülő pénzeket fektetett az ország.

Kepli Lajos felvetette: mivel szerintük a lakosság többsége sem támogatja már az atomerőmű-bővítést, népszavazást lehetne tartani a nukleáris energia békés célú felhasználásának jövőjéről Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!