Párbeszéd: a Dunaferr új tulajdonosának kiválasztásakor figyelni kell a fenntarthatóságra és a munkavállalói jogokra

Belföld, 2023.01.26

A Dunaferr új tulajdonosának kiválasztásakor szem előtt kell tartani a fenntarthatósági szempontokat és a munkavállalói jogok védelmét - ismertette a Párbeszéd véleményét a párt elnökségi tagja.

Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy elindult a gyár felszámolása. Hangsúlyozta, ebben a helyzetben először nem felelősöket, hanem megoldást kell keresni. Rövid távon az a legfontosabb, hogy minden munkavállaló megkapja a munkabérét, valamint legyen elegendő alapanyag a termelés újraindításához és a létfontosságú termelési eszközök megtartásához - jelentette ki politikus.

Az új tulajdonos kiválasztásánál két szempontot kell különösen figyelembe venni - hangsúlyozta. Az egyik az, hogy olyan beruházásokat kell majd végrehajtania, amelyek lehetővé teszik a fenntartható acélgyártást, csökkentik a helyiekre és a környezetre jutó terhelést - szögezte le a politikus. Emellett olyan tulajdonost kell keresni, aki "minden betűjét, pontját és vesszőjét" betartja a munkavállalóknak tett ígéreteinek, és olyan vállalásokat tesz, amelyekkel a dolgozók nem járnak rosszabbul, sőt, ha lehet, jobban járnak - mondta Szabó Zsolt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!