Párbeszéd: a nagyvállalatok helyett az embereket és a kisvállalkozásokat kell támogatni

Belföld, 2021.01.14

A Párbeszéd azt javasolja, a kormány a nagyvállalatok helyett az embereket, a hazai kis- és közepes vállalkozásokat támogassa.

A párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a kabinet akár százmillió forinttal is támogatja a nagyvállalatokat egy-egy új munkahely létrehozása során. Eközben "amatőr gazdaságpolitikájának", a "felkészületlen, inkompetens, hozzá nem értő gazdasági válságkezelésnek" köszönhetően ennek a néhány tízezer munkahelynek a sokszorosa veszett el a válság során - fogalmazott Tordai Bence.

A képviselő szerint a kabinet "nevetségesen kevés" pénzt költött a bértámogatási rendszerre, a nagyvállalatok, a nemzetközi ipari nagytőke, valamint az "oligarchák" óriáscégei azonban "milliárd- és tízmilliárdszámra kapták gyakorlatilag számolatlanul a támogatásokat".

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a gazdasági válságot a kereslet megerősítésével lehet kezelni, vásárlóképes kereslet pedig akkor alakul ki, ha az embereknek több az elkölthető pénze.

Szerinte az alapjövedelem bevezetése, vagy egy, a válságkezelő alapjövedelemhez hasonló intézkedés elindítása támogatná a helyi kereslet növekedését. Egy ilyen lépés lehetővé tenné, hogy a kistelepüléseken újra kinyissanak a kisboltok, a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások pedig újabb embereknek nyújthatnának biztos megélhetést - mondta.

Tordai Bence hozzátette: hosszú távon pedig az emberekbe való beruházás, az oktatás, az egészségügy és a szociális rendszerek fejlesztése a megoldás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!