Párbeszéd: fordítson nagyobb figyelmet a kormány a levegőszennyezettség kérdésére!

Belföld, 2023.01.28

A Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben azt kérik, hogy a kormány és a hatóságok több figyelmet fordítsanak a levegőszennyezettség kérdésére - közölte az ellenzéki párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

Szabó Zsolt a Kazincbarcikán készült videóban úgy fogalmazott: nem csak munkára és tisztes megélhetésre, hanem jó levegőre is szüksége van a magyaroknak, köztük a Sajó-völgyében élőknek is.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Orbán-kormányt nem érdekli, hogy az emberek meg tudnak-e élni, nem érdeklik a kormányt az elszabadult rezsiárak okozta nehézségek, és az sem, hogy milyen körülmények között élnek a magyarok.

Emlékeztetett: évek óta kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen azért, mert nem tudja teljesíteni a légszennyezettségi feltételeket.

A légszennyezettségi problémák felszámolásába be kell vonni az önkormányzatokat is, és a kormánynak érdemi támogatást kell adni nekik, hogy helyben tudjanak cselekedni - tette hozzá Szabó Zsolt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!