Párbeszéd: hol és hogyan dolgozzák fel majd az akkumulátorokat?

Belföld, 2023.02.07

A Párbeszéd adatigénylést nyújt be, hogy kiderüljön, hol és hogyan fogják majd feldolgozni és újrahasznosítani az akkumulátorokat - jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón a párt társelnöke.

A Fejér vármegyei Iváncsán felvett, de online közvetített eseményen Szabó Rebeka úgy fogalmazott, hogy Iváncsa is egy olyan település, ami "kénytelen elszenvedni az Orbán-kormány teljesen őrült akkumulátorgyárépítési terveit".

A képviselő arról beszélt, hogy Magyarország éves áramtermelésének jelentős részét ezek a gyárak fogják elhasználni, miközben az is kérdés, hogy mi lesz az ország vízkincsével? Emellett a helyieket érinti a durva zaj- és forgalomterhelés is - mutatott rá a politikus.

A sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, a Párbeszéd önkormányzatokért felelős elnökségi tagja azt mondta, hogy a beruházás több önkormányzattal szemben is igazságtalan, mert az épülő gyár egy különleges gazdasági övezetben fekszik, ezért az utána befolyó adóbevételeket sem a települések szedik be. Magyarázatként kiemelte, hogy az ipari parkból származó adóbevételek fele Dunaújvárost illette volna.

A dunaújvárosi alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy már több baleset is történt a beruházás területén. A Párbeszéd nagyon reméli, hogy ezek a balesetek meg fognak szűnni és minden magyar munkajogi törvényt be fognak tartani - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!