Párbeszéd: nem az üzemanyagot, hanem az embereket kell támogatni

Belföld, 2022.12.07

Nem az üzemanyagot, nem a fosszilis energiát, hanem az embereket kell támogatni - reagált az üzemanyagárstop kivezetésére a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Tordai Bence szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány keddi döntésével beismerte a kudarcát, azt, hogy "nemcsak, hogy lopnak, de kormányozni sem képesek".

A képviselő kijelentette, hogy nem a közlekedésen belül az autózást, hanem általában a közlekedést kell támogatni. Annak is a minél inkább klímabarát formáit, például a közösségi közlekedést, a kerékpározást vagy a gyaloglást - emelte ki.

A következő időszakban fontos, hogy a még jobban elszabaduló árak miatt hogyan lehet kárpótolni a családokat - hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy erről is szól a Párbeszéd rezsiutalvány bevezetésre vonatkozó javaslata.

Külön hangsúlyozta, hogy a gazdaság alacsonyabb energiaigényű működésmódra való átállítása többek között az üzemanyagkrízisen is segítene . Ilyen lenne a négynapos munkahét bevezetése - közölte Tordai Bence.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!