Párbeszéd: vonják vissza az erdőgyilkos kormányrendeletet!

Belföld, 2022.08.12

Az "erdőgyilkos kormányrendelet" visszavonását sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Jelezte: az ombudsmanhoz, az Európai Bizottsághoz és a környezetvédelmi biztoshoz fordulnak, utóbbihoz azért, mert Natura 2000-es területeket is érint a döntés.

Az ellenzéki politikus azt szorgalmazta: töröljék el "a szélenergia tilalmát", a napelemekre és a hőszivattyúkra kivetettt adót, adjanak az embereknek vissza nem térítendő támogatást hőszivattyús rendszerek kiépítésére.

Sürgette, hogy telepítsenek hőszivattyúkat az iskolák ellátására, ahelyett, hogy a fafűtésre állítják át ezeket a rendszereket.

Nagyon fontos, hogy a kormány csak olyan intézkedéseket hozzon, amelyek figyelemmel van a klímaválságra, és segítenek ennek káros hatásait megelőzni - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szabó Rebeka katasztrofálisnak nevezte a Magyarországon az aszály, az éghajlat- és az energiaválság miatt kialakult helyzetet, annak a véleményének adva hangot, hogy az utóbbiban kiemelt szerepe van a kormányzatnak.

Szerinte ugyanis - miután elhitette, hogy mindent megtett az energiafüggetlenség érdekében - a kormányzat most az emberekkel akarja megfizettetni a "rezsihazugság" árát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!