Pécsi önkormányzat: eredményes volt és folytatódhat a telekvásárlási program

Belföld, 2022.05.19

Eredményesen zárult a pécsi önkormányzat tavaly indított, a fiatalok helyben tartását szolgáló kedvezményes telekvásárlási programja, így előkészítik annak folytatását - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely helyhatósága az MTI-t.

A pécsi önkormányzat közleményében azt írták, hogy a Dénesi Ödön pécsi várostervező, építész nevét viselő program keretében tizenegy házhelyen épülhetnek fiatal pároknak és családoknak otthonok a település külsőbb területén.

Felidézték, hogy a programot tavaly ősszel hirdette meg a pécsi önkormányzat a városban élő, illetve tanuló fiatalok helyben tartása, az elköltözött fiatalok visszacsábítása érdekében.

A közművesített telkeket a független értékbecslő által meghatározott piaci értékük feléért lehetett megvásárolni, azzal a kikötéssel, hogy a házhelyeket csak saját célra lehet felhasználni, és három éven belül kell a felépített házra használatbavételi engedélyt szereznie a legfeljebb negyvenéves igénylőnek.

A programban előnyt élveztek a családi adókedvezményre jogosult, továbbá a felsőfokú végzettséggel, szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező pályázók.

A novemberben meghirdetett program első körének tapasztalatai alapján idén tavasszal megváltoztatott feltételekkel indult újra a pályázat, amely így jóval nagyobb érdeklődést generált - írták a kommünikében.

Fogarasi Gábort (Jobbik), a pécsi közgyűlés népjóléti és sport bizottságának elnökét idézve közölték: a városvezetés új pályázati kiírást készít elő és szakértőkkel vizsgálja, hogy mely területeken és milyen feltételekkel érdemes folytatni a programot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!