Péntektől újra Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa

Belföld, 2017.11.22

Az ünnepi eseményekről tartott sajtótájékoztatón Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója részletesen ismertette a Szegedi Karácsonyi Hetek rendezvénysorozat programjait.

Olyan sokszínű programsorozat indul el pénteken a városban, melyre aligha van példa a régióban. A Széchenyi tér hagyományosan a vásárosoké lesz, hiszen itt évről évre rengetegen vásárolnak és nézelődnek a karácsonyi forgatagban. A Dugonics tér vásárlómentes övezet lesz ezen időszak alatt, itt inkább a programokra koncentrálhatunk, a Dóm tér pedig főként a kézművesek kirakodóhelyeként szolgál majd.

A Szegedi Karácsonyi Hetek rendezvénysorozat messze túlmutat a hagyományos adventi vásárokon – hangsúlyozta Németh István, hiszen ez nem puszta pénzköltés az idelátogatók számára, hanem szórakozás és kikapcsolódás is. Persze a kicsik számára sokkal inkább egy hatalmas játszótér lesz a Dóm tér, hiszen Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusát is megépítették itt.

Az adakozó kedvű szegediek a Dóm téren található Szeretetkuckóban segíthetnek azokon, akik az utcán töltik a napjaikat. Számukra meleg téli holmit, illetve csokoládét gyűjtenek, ugyanakkor, aki vért adna mások életének megmentése érdekében, megteheti ezt a Vöröskereszt sátrában. Adakozhatunk a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány számára is, amellyel szorosan együttműködik Első Szegedi Lions Club.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy új díszkivilágítást szereltek fel a város több pontján, melyek a péntek délután, a díszkivilágítás ünnepélyes felkapcsolása után látszik majd teljes pompájában. A ledlámpák fényfüzérként világítanak majd a Tisza Lajos körút egy szakaszán, illetve a városházát. A tavaly nagy sikert aratott kivilágított villamosok is közlekedni fognak péntek délutántól.   

Tavaly hatalmas sikert aratott a Szegedi Mézeskalács Sütő Verseny, amelyre már eddig is rekordszámú nevezés érkezett. Az igazán nagy tömegeket vonzó esemény azonban a hagyományos adventi gyertyagyújtások szoktak lenni, amelyek az ünnep közeledtével egyre több látogatót vonzanak. Idén december 3-án este 5 órakor Botka László polgármester és Kondé Lajos püspöki helynök kezdik meg a gyertyagyújtásokat, majd a sort Szabó Gábor, az SZTE rektora, és Juhász András, református lelkész folytatják 10-én. December 17-én Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Joób István, a HIT Gyülekezete lelkésze következik, végül december 24-én éjjel 11-kor lesz az utolsó gyertyagyújtás a Belvárosi Plébánián.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!