Plácido Domingo koncertjével nyitják meg a szegedi a Szent Gellért Fórumot

Belföld, 2019.05.21

A világszerte ünnepelt énekes, Plácido Domingo koncertjével nyitják meg augusztus 28-án Szeged új ifjúsági és sportcentrumát, a Szent Gellért Fórumot - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Plácido Domingo, napjaink legnépszerűbb operaművésze az elmúlt években szinte minden énekesi rekordot megdöntött. Repertoárján 151 szerep van, több mint bármelyik tenornak valaha a zene történetében és előadásainak száma elérte a négyezret - olvasható a közleményben.

Már 1999-ben túlszárnyalta Caruso rekordját, aki 17 alkalommal nyitotta meg a New York-i Metropolitan Opera évadát, Plácido Domingo napjainkig 21 színházi premiert énekelt a világhírű dalszínházban. Több tízmilliós rajongótáborát, a földrészeken átívelő népszerűségét legfőképpen különleges hangjának, szuggesztivitásnak és széleskörű zenei repertoárjának köszönheti.

Az összegzés felidézi, hogy 2017-ben a világhírű művész több évtizedes kimagasló, határokon átívelő művészi munkája és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve barátai New Yorkban meglapították a Plácido Domingo Classics fesztivált, amelynek rendezési jogát elsőként Magyarország kapta meg. Az idén harmadik alkalommal megszervezett fesztivál kiemelt programjait - a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és partnerségével - augusztus 25. és 28. között Szegeden tartják.

Plácido Domingo augusztus 28-i estjének vendége Ana María Martínez Grammy-díjas szoprándíva lesz, a koncert állandó közreműködőjét, a MÁV Szimfonikus Zenekart Eugene Kohn dirigálja.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kifejtette: jelentős belföldi és külföldi érdeklődés előzi meg az egyházmegye alapításának millenniuma alkalmából rendezendő ünnepségsorozatot, csakúgy, mint a szegedi ifjúsági centrum átadását. Hosszú előkészítő munka eredménye, hogy idén az egyházmegye adhat otthont a Plácido Domingo Classics fesztiválnak és a legendás operasztár koncertjével nyithatja meg a Szent Gellért Fórum kapuit.

A kiemelt kormányzati támogatással épülő létesítmény az egyházmegye által ellátott, mintegy négyezer állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal, továbbá a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló több ezer diák szabadidős, kulturális, családi és sportrendezvényeinek ad otthont. A modern sportlétesítmény a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt- és korosztályos labdarúgó csapatainak felkészülését és versenyzési lehetőségét is biztosítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!