Időjárás
meteoblue
TV műsor

Planet 2021 - LMP: a fenntarthatósági expó nem teszi zöldebbé az országot

Belföld, 2021.12.01

Az LMP szerint semmire sem jó a fenntarthatósági expó, mert ahogy a Fidesz-KDNP irányítja az országot, úgy az sem zöldebb, sem fenntarthatóbb nem lesz.

Kanász-Nagy Máté LMP-társelnök szerdai online sajtótájékoztatóján a "kormány legnagyobb látványpékségének" nevezte a Planet Budapest 2021 rendezvényt.

Azt mondta, a kabinet tönkretette a természet- és környezetvédelmi intézményrendszert, "kiherélte" az ellenzéki klímavédelmi törvényt, és mindent a profitnak rendel alá.

Az országban magas a légszennyezettség, mégsem fejlesztik a közösségi közlekedést. Inkább akkumulátor-nagyhatalommá tennék az országot, holott az egy "antizöld" iparág, ami a lehető legnagyobb mértékben szennyezi a környezetet - hangoztatta Kanász-Nagy Máté.

Az ellenzéki politikus Áder Jánost is bírálta, mondván, az államfőt nem érdekli, milyen beruházás létesül a Fertő tó partján, hiszen korábban azt nyilatkozta: nem ismeri annak részleteit.

Kifogásolta azt is, hogy mindezek mellett a kormány - mint mondta - az elektromos kukásautóktól vagy a hulladékot lebontó baktériumkoktéloktól várja a fenntarthatóságot. Semmilyen innováció nem segít, a fő gond ugyanis a fogyasztói kapitalizmus, a profitéhség; ezen kellene változtatni, a jövő csak akkor lesz zöld - szögezte le az LMP-s politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!