PM: Pest megye 29 településén nyertek el támogatást kerékpárutakra

Belföld, 2019.06.06

Pest megye 29 települése nyert el támogatást kerékpárutak építésére, felújítására, összesen 4,2 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A Pest megyei fejlesztési program keretében megjelent pályázat célja a megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének, illetve a települések kerékpárosbarát fejlesztéseinek támogatása, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése, a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása és a már meglévő elemek hálózatba szervezése volt - ismertette az államtitkár.

Rákossy Balázs kifejtette: az igényelhető támogatási összeg településenként 20-200 millió forint volt.

A megemelt keretből 29 Pest megyei település összesen mintegy 4,2 milliárd forint értékben fejlesztheti kerékpáros infrastruktúráját annak érdekében, hogy javuljon a közlekedésbiztonság és a településközi, illetve a településeken belüli kerékpárút-hálózat, és ezen keresztül a térség versenyképessége.

A távlati cél a kerékpározás, mint környezetbarát, fenntartható közlekedési mód ösztönzése a lakosság körében - tette hozzá az államtitkár.

A kiírás révén megvalósuló fejlesztések a közlekedésbiztonság javítása mellett hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, a közúti forgalom okozta károsanyag-kibocsátás mérsékléséhez. A fejlesztések révén kiegészítő tevékenységként zöldterület-építési, átalakítási munkák is megvalósulnak, amelyek az esztétikus környezeti állapot megteremtése mellett hozzájárulnak a levegőminőség javításához is - emelte ki Rákossy Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!