Polgármester: Szombathelyen nem nyílhatnak meg az önkormányzati oltópontok

Belföld, 2021.03.16

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát - mondta kedden online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

Nemény András (Éljen Szombathely!) tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki - jelenleg a járvány miatt nem látogatott - önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

Hozzátette: napok óta nem sikerül elérnie a Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a Hír TV-ben péntek este azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve.

Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő - közölte.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Szombathely polgármestere "látványpolitizálást" folytat, valójában "a politikai haszonszerzés vezeti", hiszen eddig még azt az egy-két munkatársat sem biztosította az időpontok szervezéséhez és regisztrációjához, akiket a kormányzat február 22-én kért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!