Polgármestert és képviselőket választanak Gyúrón, Perkátán pedig polgármestert

Belföld, 2022.06.25

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Fejér megyei Gyúrón, miután a testület 2020 októberében feloszlott.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett információk szerint a kicsivel több mint 1050 választópolgár egyetlen polgármesterjelöltre, a Fidesz-KDNP színeiben induló Horváth Gyulára voksolhat. A hat képviselői helyre heten pályáznak, a független Cselikovics Éva mellett Bencze József, Császár Bence, Erdőhegyi Zoltán, Nagy Adrienn, Németh Gyula és Trócsányi Gábor (mindannyian Fidesz-KDNP).

Az időközi választásra azért van szükség, mert a 2019-ben megválasztott képviselő-testület négy független képviselője (Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György) 2020. október 13-án kezdeményezte a testület feloszlását, amit négy igen és egy tartózkodás mellett megszavaztak. Azzal indokolták a lépést, hogy elvesztették bizalmukat a polgármester iránt, miután az önkormányzat épületében lehallgatókészüléket találtak.

A Fejér megyei Perkátán polgármester-választást tartanak vasárnap, miután az előző vezető, Somogyi Balázs (PÖPE-Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint több mint 3200 választópolgár voksolhat. Két független jelöltre szavazhatnak, az ügyvivő polgármesteri posztot betöltő Oláh Istvánra, valamint Szőke Imrére.

Az időközi választásra azért kerül sor, mert 2020 őszén a korábbi településvezető, Somogyi Balázs az akkori alpolgármesterrel Bogó Anikóval, illetve Szilasy László önkormányzati képviselővel (mindhárman PÖPE-Fidesz-KDNP) közösen lemondott. Lépésüket azzal indokolták, hogy a testületi többség "az országos ellenzéki pártok érdekeit szolgálja saját településük, Perkáta érdekeivel szemben".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!