Popovics Lőrinc kapta a szegedi Nyári Tárlat fődíját

Belföld, 2019.05.24

Popovics Lőrinc szobrászművész kapta a szegedi Nyári Tárlat fődíját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott elismerést a kiállítás pénteki megnyitóján adták át - közölte a szervező Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel.

Szalai Anna tájékoztatása szerint a szegedi önkormányzat díját Kótai Tamás festőművésznek ítélte oda a zsűri.

A Magyar Művészeti Akadémia elismerését Kéri Mihály festőművész, a Csongrád Megyei Önkormányzat díját Király György festőművész, a Szegedi Vízmű Zrt. elismerését Harmath Ilona grafikusművész vehette át.

A Szegedi Nyári Tárlatot első ízben 1962-ben rendezték meg, majd 1983 óta - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente szervezik meg. A művészek az idei kortárs seregszemlére csaknem hétszáz - két évnél nem régebbi - alkotással pályáztak. Ezekből választotta ki Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész azokat műveket, melyek szerepelnek a Reök-palota két szintjén július 16-ig látható tárlaton.

Néhány éve vezették be azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket meghívják az országos seregszemlére. A jubileumi Nyári Tárlaton így mások mellett Aknay János, Balla Attila, Henn László András, Hérics Nándor, Jagicza Patrícia, Kovács Péter, Serényi H. Zsigmond, Kántor Ágnes, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet munkáival is találkozhat a közönség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!