Potápi: számos Kárpát-medencei önkormányzatot támogat a magyar kormány

Belföld, 2019.12.09

Szerte a Kárpát-medencében számos önkormányzatot támogat a magyar kormány - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Kiemelte: céljuk a magyar-magyar kapcsolatok erősítése, hogy bárhogyan alakul a jövő, eltéphetetlen kötelékek alakuljanak ki.

Az államtitkárt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy egymilliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a diaszpóra magyarságának szervezeteit, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységét és a testvértelepülési programokat. Ismertette: a diaszpórában élő magyarság és a diaszpórában magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára 500 millió forintot, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységének támogatására 250 millió forintot, testvértelepülési programok és együttműködések támogatására szintén 250 millió forintot különítettek el.

Potápi Árpád János az M1-en kiemelte: külhonban nagyon fontos önszerveződés, közösségi erő a cserkészet. Ezáltal a fiatalok magyar környezetbe kerülnek, olyan pluszt kapnak, ami felkészíti őket az életre.

Mindhárom pályázat december 3-ától elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon. A benyújtási határidők pályázatonként változnak: január 15., 16. és 31. - ismertette az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!