Próbáld ki Te is a Sheavajat a The Body Shop kínálatából

Belföld, 2019.05.27

Hallottál már a sheavajról? Esetleg ki is próbáltad már, és volt szerencséd megtapasztalni az egészséggel és szépségápolással kapcsolatos rendkívül pozitív hatásait? A sheavaj, vagy másik nevén hívva a karité nem más, mint a karitéfa diójából kinyert, feldolgozva krémszínű és zsíros állagú anyag.

Sheavaj Nagyon hatékony hidratáló, hiszen rengeteg olyan zsírsav található meg benne, amik a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának a megtartásához feltétlenül szükségesek. Ma már számos kozmetikai termékben megtalálható, a legjobb ettől függetlenül mégis 100%-os tisztaságban megvásárolni. Rövid bejegyzésünk a The Body Shop termék kínálatában megtalálható sheavajról szól.

Pár mondatban magáról a sheavajról

A The Body Shop kínálatában 100%-ban természetes eredetű, illetve 100%-ban vegán sheavaj vásárolható. A termék Kizárólag Közösségi Kereskedelmi ghánai sheavajból készül el, méghozzá kézzel. A textúrája rendkívül zsíros és gazdag, ennek köszönhetően egyszerűen beleolvad a bőrbe, hogy aztán intenzív módon hidratálja azt. De nemcsak a bőr felületére érdemes felvinni, hanem az ajkak, valamint a haj ápolására is kiváló választás lehet. Hatására a bőr szemmel láthatóan simábbnak, puhábbnak és rugalmasabbnak is tűnik. A haj tapintása pedig sokkal erősebb és puhább lesz általa. Mind a száraz, viszkető és feszülő bőr megnyugtatására, mind pedig a sérülékeny haj ápolása kapcsán is kiváló megoldás
lehet.

Hogyan érdemes használni a sheavajat?

Alkalmazható önmagában a bőr ápolására, mégpedig a szárazabb felületekre egyszerűen feljuttatva. Emellett felvihető a hajvégek ápolása céljából, vagy az arc és az ajkak ápolására is. Emellett a sheavaj alkalmas arra is, hogy belőle bárki saját szépségreceptet keverhessen ki magának.

Saját szépségreceptek sheavajjal

A kettő az egyben ajakápoló és ajakradírhoz mindössze sheavajra, cukorra és egy puha fogkefére vagy arckefére van szükség. A kefével először gyengéden leradírozod az ajkaid, majd felviszed a sheavajat és finoman, körkörös mozdulatokkal bemasszírozod azt. Bármikor megismételheted, amikor csak szükségesnek gondolod. Készíthetsz éjszakai kezelést is száraz hajra. Ehhez egy rész shevajat kell összekeverned három rész kókuszos hajápoló olajjal. Finoman masszírozd be a fejbőrödbe, valamint a hajad teljes hosszába. Utána egyszerűen csavarj egy törölközőt a fejedre, és hagyd, hogy az éjszaka folyamán kifejthesse a jótékony hatását. Emellett shevajjal csinálhatsz magadnak kényeztető habfürdőt is. Vegyél egy szilikonformát vagy jégkockatartót, majd töltsd a mélyedéseit háromnegyed részig Argános vagy pedig a British Rose habfürdővel, aztán pedig a közepére tedd a Sheavajat. Miután elkeverted, tedd be éjszakára a fagyasztóba. A következő fürdőzésnél csak morzsolj egyet a fürdővízbe, hogy élvezhesd a krémes, kényeztető és hidratáló fürdőzést.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!