Próbaüzemben működik január végéig az új tanuszoda Törökszentmiklóson

Belföld, 2019.01.08

Próbaüzemben működik jelenleg a több mint 410 millió forintból épült új Horváth András Tanuszoda Törökszentmiklóson, januártól végétől azonban mindenki számára nyitva lesz - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Markót Imre (Jobbik) elmondta: a tanuszoda építtetője és üzemeltetője a Nemzeti Sportközpont. A beruházás költségeihez az önkormányzat a telek vásárlásával, közművesítésével, parkoló és kerítés építésével, összesen csaknem 60 millió forinttal járult hozzá - tette hozzá.

A tanuszodában egy 375 négyzetméteres, 1,9 méter mély nagymedence és egy 50 négyzetméteres, 0,8 méter mély kismedence található - ismertette.

Közölte: a jelenleg zajló terheléses próbaüzem ideje alatt tanórai keretek között a gyerekek használhatják a tanuszodát, amely január végétől a lakosság és minden úszni vágyó számára is nyitva áll majd.

Az uszodát Horváth András törökszentmiklósi testnevelő tanárról nevezték el, akinek a fényképét és az életútjáról szóló ismertetőt az uszoda belső falán helyezték el - tájékoztatott a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!